Een frisse wind

Een frisse wind Het fijne van vooroorlogse huizen ligt niet alleen in de sfeer en de ziel, maar wordt (gek genoeg) ook veroorzaakt door de kieren in het huis en de slechte isolatie. Hierdoor is er automatisch een continue…

Een frisse wind

Het fijne van vooroorlogse huizen ligt niet alleen in de sfeer en de ziel, maar wordt (gek genoeg) ook veroorzaakt door de kieren in het huis en de slechte isolatie. Hierdoor is er automatisch een continue stroom aan verse lucht in het huis aanwezig. Wij hebben deze frisse lucht nodig om ons energiek en krachtig te voelen.

Bij moderne huizen ligt dit vaak anders. Het bouwen van energiezuinige, comfortabele huizen heeft namelijk een keerzijde. Door de goede isolatie is er een risico op onvoldoende luchtcirculatie in het huis, ondanks de interne ventilatiesystemen. Het inademen van “oude” lucht maakt ons moe en lusteloos.

Gelukkig is de oplossing eenvoudig:

  • Slaap het liefst met het raam open. Als dat niet lukt zet in ieder geval de deur of de raamroosters open.
  • Zet in de vroege ochtend (liefst voor zonsopgang) op de benedenverdieping de ramen tegen elkaar open, zodat het huis volstroomt met fris, zuurstofrijke lucht en de oude verbruikte lucht wordt afgevoerd. Het veelvuldig doorluchten van het huis is van groot belang. Doe dit ook in de winter als je de neiging hebt om je huis potdicht af te sluiten.
  • Zorg voor planten en verse bloemen in huis. Zij verbruiken de “oude” lucht en geven pure zuurstof aan hun omgeving af.

Een huis vol met fris, zuurstofrijke lucht maakt haar inwoners energiek en gelukkig! 

De waardering van www.spiritueelboek.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 7119 reviews.
0