Kerstverhaal: In ieder mens schuilt een engel

Voor de huidige barre tijden, waarin we ons machteloos voelen, bestaat er een bijzonder en bemoedigend kerstverhaal. Het oude boeddhistische verhaal speelt zich af op een plaats waar geen kerstboom staat en waar nog nooit een vlokje sneeuw is…
Voor de huidige barre tijden, waarin we ons machteloos voelen, bestaat er een bijzonder en bemoedigend kerstverhaal.
Het oude boeddhistische verhaal speelt zich af op een plaats waar geen kerstboom staat en waar nog nooit een vlokje sneeuw is gevallen. Ga met me mee naar dat verre warme land dat aan de Indische oceaan gelegen is. Op eerste kerstdag trekt de oceaan, gestuwd door de wind en eb, zich razendsnel terug, waardoor er tienduizenden zeesterren op het strand droogvallen en onder de brandende  zon op hun onvermijdelijke lot liggen te wachten.
Een passerende monnik ziet het gebeuren. Hij loopt het strand op en begint de zeesterren een voor een terug te werpen in de zee. Op de duinrand verzamelen zich ondertussen een aantal dorpelingen. Ze zien de monnik aan het werk en maken hem belachelijk om zijn zinloze actie. Een van de dorpelingen kan het niet aanzien en loopt naar de monnik toe.
Hij spreekt de vriendelijke man aan. ‘Er liggen hier tienduizenden zeesterren te sterven in de hitte van de zon. Wat heeft het voor zin dat u slechts enkele zeesterren probeert te redden. U kunt niets doen. Het zijn er teveel om te redden!’
De monnik richt zich op en kijkt de naar de hoofdschuddende dorpeling. Daarna bukt hij opnieuw en pakt een zeester van het strand. ‘Natuurlijk kan ik niet alle zeesterren redden’, antwoordt de monnik ‘maar voor deze zeester ben ik het verschil tussen leven en dood!”
Dit is waar de kerst in essentie over gaat.
Laat de engel in jou tot leven komen en help je medemens.
Want als je in je leven  één mens redt, red je de hele wereld.
Fijne feestdagen namens het volledige team van spiritueel boek
De waardering van www.spiritueelboek.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 7013 reviews.
0