Hans Peter Roel

Hans Peter Roel (1964) weet wat leven onder hoogspanning is. Hij ziet hoe we in onze hoogontwikkelde samenleving moeder aarde langzaam uitputten. Juist dat gegeven maakte dat hij deze boeken heeft geschreven om mensen inzicht te kunnen geven in de vierde dimensie. Het veranderen van ons collectief bewustzijn is de brug naar een betere wereld.

Het zesde zintuig

Antwoorden uit het universum

Iedereen heeft het, maar niet iedereen weet het, en er zijn maar weinig mensen die het gebruiken: ons zesde zintuig.
Mick Arends, een jonge onderzoeksjournalist verliest bij een terroristische aanslag zijn grote liefde. Wat bracht hem in Parijs, op de verkeerde plek en op het verkeerde moment? Was dit louter toeval, of speelt er meer? Maar vooral: had hij zijn geliefde voor dit noodlot kunnen behoeden?

Ga met Mick mee op reis en volg hem bij zijn onderzoek op de Princeton University en ontdek je voornaamste talent: het zesde zintuig. Dat zesde zintuig hebben we allemaal. Soms is het een nog onontdekte-, maar voor iedereen een waardevolle schat.

Tijdgeest, Niets is wat het lijkt

Tijdgeest is het boek dat de bewegingen van deze tijd verklaart.

De wereld verandert in een razend tempo; informatie is snel beschikbaar en reist sneller dan ooit. Maar is dat wat je leest wel de waarheid? Een jonge ambitieuze VN-medewerkster raakt verstrikt in het web van De Illuminati, als zij onderzoek doet naar dit geheime genootschap.
Als ze op het punt staat om haar onderzoek te publiceren, komt ze bij een raadselachtig auto-ongeluk in Schotland om het leven. Gelukkig heeft ze haar onderzoeksresultaten op tijd in veiligheid weten te brengen! Haar broer, hoogleraar Robbert Mansur, die voor de afwikkeling rond haar overlijden naar Schotland afreist, merkt al gauw dat haar dood geen toeval is.

Himalaya, de reis naar binnen

Waarom? In 1995 schreef ik het boek 'Ki, de kracht van binnenuit'. In de afgelopen 25 jaar heb ik Ki geperfectioneerd, duizenden mensen getraind en ben ik doorgedrongen tot de essentie van ons bestaan. Al die kennis en ervaring heb ik verwerkt in het boek 'Himalaya'. Het is een op waarheid gebaseerd en bijzonder levensverhaal van een van de deelnemers van de Ki-workshop.

Voor Angie lijkt haar leven op jonge leeftijd al over te zijn als ze haar vader op tragische wijze verliest. Pas na het lezen van een boek met lang vergeten kennis en wijsheden komt de ommekeer in haar leven en besluit ze op reis te gaan. In de Himalaya ligt het mysterieuze Kopan-klooster.

De vierde dimensie, toeval bestaat niet

Alles wat ons overkomt, heeft als doel om ons te laten groeien naar een hoger bewustzijn. Dit is een andere term voor 'helder zien' en 'helder weten’. Het groeien naar de vierde dimensie begint bij bewustwording en het geloof dat deze dimensie bestaat en dat het een nieuw wereld van bewustzijn opent. Toeval bestaat niet! Alleen al het lezen over de vierde dimensie zorgt ervoor dat je bewustwording wordt verruimd.

Yin-Yang Lifestyle

Terug naar onze natuur is precies wat we gaan doen met de yin-yang lifestyle. Binnen een paar weken ben je in je natuurlijke balans en zul je gezonder, energieker en krachtiger zijn! Bij dit leerzame boek ontvang je ook een gratis yin-yang profiel zodat jij sterker wordt.

Boeddha's kookboek

Fantastische recepten met Ki Food. Met Ki Food wordt pure en zuivere voeding bedoeld die in boeddhistische kloosters wordt genuttigd om de gezondheid te verbeteren en in balans te komen. In onze westerse wereld kan deze voedingsfilosofie het verschil maken tussen een gezond en energiek leven en een leven met gezondheidsklachten. 100% vegetarisch.

Ki, Kracht van binnenuit

Niemand in de hele wereld had zijn strijd in de gaten, behalve Hans Peter zelf. Een goudhaantje, zo zagen mensen hem. Na het afronden van zijn opleiding op Nyenrode was hij razendsnel de carrièreladder opgeklommen. Een grote verantwoordelijkheid, een snelle leasebak en een prachtige jarendertigvilla in het Gooi waren de zichtbare resultaten van het gedroomde succes. Maar vanbinnen was Hans Peter leeg en al opgebrand voor zijn vijfendertigste jaar. Net als velen was hij in ‘het systeem’ vast komen te zitten. Hans Peter was meegegaan in het leven dat de commercie en media hem hadden voorgespiegeld als de weg naar geluk. Zijn ziel had hij destijds verkocht voor geld, aanzien, succes en de stress. Deze wijze van in het leven staan had een hoge prijs: eenzaamheid, gebrek aan energie en kracht en zichzelf had hij verloren in de hang naar nog meer succes, geld en status. In deze duistere periode kwam Ki in zijn leven. Het was alsof de golven, die hoog waren opgezweept door een storm, tot stilstand kwamen en het helder werd in zijn geest, zoals je in stilstaand kristalhelder water naar de bodem kunt kijken. Het werd stil in hem en hij vond zichzelf terug. Ki betekende een nieuwe fase in zijn leven en gaf Hans Peter hernieuwde energie, kracht en inzicht in zichzelf.

Op zoek naar de hemel

Het boek ‘Op zoek naar de hemel' werd geschreven in totale stilte in de schrijvershut achterin een magische tuin. Het boek is gebaseerd op de reizen naar India en de camino naar Santiago de Compostella. Het op zoek gaan naar geluk is van alle tijden. Je verwacht de sleutel naar de hemel bijvoorbeeld te vinden bij een goeroe in een ashram in India of tijdens een pelgrimage naar Santiago de Compostella.

Niets is minder waar. De sleutel naar het geluk blijkt te vinden te zijn op een plaats die niemand verwacht: de hel op aarde. Dit boek werd Hans Peter op een indringende wijze ingefluisterd. Ga mee op reis naar de sleutel van geluk!


Eeuwige wereld

Nadat Hans Peter het boek De Vierde Dimensie in het jaar 2006 had afgerond, maakte hij in 2009 een bijzondere reis naar Schotland. Daar kwam hij in contact met de oude Keltische traditie en kreeg hij inspiratie voor een nieuw boek dat de titel kreeg: De eeuwige wereld. Dit boek is geschreven op een spirituele plek aan Loch Lomond, een 190 meter diep meer, dat gelegen is in de Schotse Hooglanden.
Het schrijven aan dit boek wisselde Hans Peter af met wandelingen door het fenomenale landschap. De uitzichten waren letterlijk en figuurlijk adembenemend en de ervaring met de pure natuur was onvoorstelbaar krachtig, ongelooflijk en bracht hem terug bij zijn diepste kern.

Tijdloze liefde

Het boek ’Tijdloze Liefde’ schreef Hans Peter om mensen kennis te laten maken met de meest fantastische vorm van liefde die er bestaat, zielsliefde. We kennen allemaal liefde uit het dagelijks leven. Soms is deze passioneel en opbouwend, veel vaker uitgeblust en sleets. Dan is de liefde aangetast door de tijd en verworden tot een sleur. Er bestaat een ultieme vorm van liefde. Deze liefde is magisch en blijft in de tijd betoverend. Deze bijzondere liefdesrelaties tussen mensen zijn tijdloos en gaan zelfs over de grens van de dood heen. Dan hebben we te maken met een zielsliefde, waarin de factor tijd niet bestaat. 

De waardering van www.spiritueelboek.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 2757 reviews.
0