De twee kanten van de spiegel

De corona crisis houdt ons een spiegel voor. De spiegel laat ons de twee uitersten van dezelfde wereld zien: De ene kant van de spiegel: De schijnbaar maakbare wereld Aan deze kant van de spiegel kiezen we voor de…

De corona crisis houdt ons een spiegel voor. De spiegel laat ons de twee uitersten van dezelfde wereld zien:

De ene kant van de spiegel: De schijnbaar maakbare wereld
Aan deze kant van de spiegel kiezen we voor de angst voor het mogelijk toekomstig lijden. De prijs is een volledig gecontroleerde maatschappij die tegen een politiestaat aanschurkt. Een diepe vervreemding met een obsessieve controle vanuit de overheid. Het zorgt dat mensen zeker langer leven, maar met aanzienlijk minder levensgeluk.

De andere kant van de spiegel: Kiezen voor acceptatie
Aan deze kant van de spiegel kiezen we voor vrijheid, verbinding en kwaliteit van leven. En ja, ieder leven is eindig en soms eerder dan je wenst, hoopt of wat eerlijk is. Maar de tijd dat je hier bent, zorg je voor een kwalitatief en waardevol bestaan met ontmoetingen, met liefde en met delen en zorg voor elkaar. De focus ligt op kwaliteit van leven met een maximaal aan levensgeluk.

Dat is de duivelse dilemma dat mij nachtenlang wakker houdt. De waarheid zal ergens in het midden liggen, maar nu is het helaas de angst die meer en meer regeert!

De waardering van www.spiritueelboek.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 6049 reviews.
0